Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Élesen bírálja a kormányt a a
  2010-10-27 16:25:05, szerda
 
  Élesen bírálja a kormányt a a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
2010, október 27 - 16:12


Bírálja a kormány jövőre tervezett legfontosabb törvénymódosításait a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, hiányolja az egyeztetést és a párbeszédet is.
Cikk Front kép - 280x185:

2010. október 22-én ülésezett az Országos Érdekegyeztető Tanács. A beterjesztett napirendek és a kormányt képviselő Nemzetgazdasági Miniszter napirendekhez fűzött kiegészítései a közszolgálati munkavállalók minden jogos igényének teljesíthetőségét semmivé tették.

A tények egyértelműek:

- A 2011-ben bevezetendő egykulcsos személyi jövedelemadó várhatóan nettókereset-csökkenést fog eredményezni a közszolgálatok munkavállalói több mint 80 százalékának, elsősorban azoknak, akiknek még vagy már nincs a háztartásában az adóalap-csökkentés szempontjából figyelembe vehető gyermeke.

- 2011-ben a veszteségeket a kormány nem kívánja béremeléssel kompenzálni, tehát tovább folytatódik a korábbi időszak bérbefagyasztása, a tarifarendszerek indító értékeinek 2007 óta tartó változatlansága, amellyel a korábbi keresetek értékvesztése meghaladja a 30 százalékot.

- 2011-ben az infláció tovább rombolja a jövedelmek vásárlóértékét, és a következő évben nem számíthatunk az ez évi kb. 80 milliárdos kereset-kompenzációra sem.

- 2011-ben tovább folytatódik a közszolgálatok - a közigazgatás, az egészségügy, a kultúra, a közművelődés, a közoktatás, a szociális terület stb. - fűnyírószerű létszám- és költségcsökkentése.

- 2011-ben újabb tízezrek kerülhetnek a közszolgálati munkahelyekről az utcára, mert bezárnak, összevonnak, s különböző módon átalakítanak központi és önkormányzati intézményeket.

A tények egyértelműek:

- Nincs egyéni válasz, nincs az "én úgysem leszek benne a 10 százalékban" megoldás.

- Csak együtt, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma valamennyi tagszervezete, erősítve magunkat és egymást, szállhatunk szembe a kormányzati szándékokkal.

A tények egyértelműek:

- A kormány nem tárgyal a társadalmi partnerekkel még olyan fontos ügyekben sem, mint a magán-nyugdíjpénztárak átalakítása, a nyugdíjreform kérdése.

- A kormány nem működteti a közszféra törvényeken alapuló párbeszédrendszerét, nem hívja össze az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsot.

- A kormány a jogalkotásban való társadalmi részvétel parlament elé terjesztett új szabályaiban, az Alkotmányra, az Alkotmánybíróságra vonatkozó módosításokkal a demokrácia szélesítése helyett, annak szűkítését tervezi. Megfosztva ezzel többek között a szakszervezeteket is a demokrácia működéséhez nélkülözhetetlen jogosítványoktól.

- Ma csak az együttműködő szakszervezeteknek van eszköze az egyoldalú kormányzati szándékok elleni tiltakozásra.

Felszólítjuk a kormányt és a parlamenti többséget alkotó kormánypárti frakciók tagjait, hogy változtassanak a fenti elképzeléseken.

Kérjük a társadalom minden szereplőjét, hogy támogassák - ha kell aktív részvétellel - a SZEF és tagszervezetei, a szakszervezetek erőfeszítéseit, mert a demokrácia korlátozása, a közszféra kiszolgáltatottsága a társadalmat teszi kiszolgáltatottá.



Budapest, 2010. október 26.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Szövetségi Tanácsa

barikad.hu
http://barikad.hu/%C3%A9lesen_b%C3%ADr%C3%A1lja_korm%C3%A1nyt_szakszervezetek_egy %C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9si_f%C3%B3ruma-20101027
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: jogosítványoktól, nyugdíjpénztárak, kiszolgáltatottá, tarifarendszerek, nélkülözhetetlen, bérbefagyasztása, nemzetgazdasági, szakszervezetek, változatlansága, közszolgálatok, együttműködési, érdekegyeztető, munkahelyekről, elképzeléseken, módosításokkal, vásárlóértékét, változtassanak, tagszervezetei, erőfeszítéseit, közszolgálati, önkormányzati, háztartásában, kiegészítései, munkavállalói, jogalkotásban, napirendekhez, szempontjából, munkavállalók, veszteségeket, értékvesztése, tagszervezete, kompenzációra, beterjesztett, nyugdíjreform, intézményeket, szándékokkal, kormány jövőre, beterjesztett napirendek, kormányt képviselő, közszolgálati munkavállalók, tények egyértelműek, 2011-ben bevezetendő, közszolgálatok munkavállalói, korábbi időszak, tarifarendszerek indító, korábbi keresetek, infláció tovább, jövedelmek vásárlóértékét, következő évben, szociális terület, közszolgálati munkahelyekről, kormányzati szándékokkal, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, Cikk Front, Országos Érdekegyeztető Tanács, Nemzetgazdasági Miniszter, Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsot, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Szövetségi Tanácsa,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Jónás Tamás – Végtelen b...  A sors  Png férfi  Reménység és erő Krisztustól e...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Radikális szeretet  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png ház  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A televizió nem a kultúrát kép...  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hiányzik  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png csokor  Még csak most kezdődik a nap  Szívem  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Sokan azt tartják  Éretlen vers  Png rózsa csokor  Png fotel  Paul David Tripp Április 19  Csak a fogyatkozás látható  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Soha ne kedvezz...  Png kislány  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Paul David Tripp Április 19  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Kellemes délutánt kívánok  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Alázat  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Irgalom és ítélet  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tanuld meg ezt a versemet  Bounty krémes  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
kormány jövőre, beterjesztett napirendek, kormányt képviselő, közszolgálati munkavállalók, tények egyértelműek, 2011-ben bevezetendő, közszolgálatok munkavállalói, korábbi időszak, tarifarendszerek indító, korábbi keresetek, infláció tovább, jövedelmek vásárlóértékét, következő évben, szociális terület, közszolgálati munkahelyekről, kormányzati szándékokkal, társadalmi partnerekkel, nyugdíjreform kérdése, közszféra törvényeken, jogalkotásban való, demokrácia szélesítése, demokrácia működéséhez, egyoldalú kormányzati, parlamenti többséget, fenti elképzeléseken, társadalom minden, szakszervezetek erőfeszítéseit, demokrácia korlátozása, társadalmat teszi, jogosítványoktól, nyugdíjpénztárak, kiszolgáltatottá, tarifarendszerek, nélkülözhetetlen, bérbefagyasztása, nemzetgazdasági, szakszervezetek, változatlansága, közszolgálatok, együttműködési, érdekegyeztető, munkahelyekről, elképzeléseken, módosításokkal, vásárlóértékét, változtassanak, tagszervezetei, erőfeszítéseit, közszolgálati, önkormányzati, háztartásában, kiegészítései, munkavállalói, jogalkotásban, napirendekhez, szempontjából, munkavállalók, veszteségeket, értékvesztése, tagszervezete, kompenzációra, beterjesztett, nyugdíjreform, intézményeket, szándékokkal, százalékának, partnerekkel, részvétellel, eredményezni, fűnyírószerű, közigazgatás, számíthatunk, nettókereset, egyértelműek, felszólítjuk, közművelődés, tiltakozásra, kormánypárti, béremeléssel, átalakítanak, együttműködő, legfontosabb, szabályaiban, jövedelemadó, kompenzálni, egyeztetést, százalékban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.